Voćni biskvit sa skutom
Skuta se odlično slaže sa svježim voćem. S njom možete napraviti brojne ukusne slastice koje će sigurno poći za rukom i početnicima u kuhinji. Pokušajte s voćnim biskvitom sa skutom. Priprema je brza i jednostavna, a recept se nalazi na unutrašnjoj strani pasirane nemasne skute Linia.
Sastojci
- 500 g pasirane nemasne skute Zelene Doline
- 80 g maslaca Zelene Doline
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 150 g griza
- 1/2 praška za pecivo
- korica bio limuna
- 500 g trešanja bez koštica (umjesto trašanja možemo upotrijebiti i drugo svježe voće)
Priprema
Najprije razdvojimo žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke stučemo u čvrsti snijeg.
Žumanjke, maslac i šećer pjenasto umiješamo. Dodamo skutu, prašak za pecivo, griz i sitno naribanu koricu bio limuna. Umiješamo snijeg od bjelanjaka i na kraju dodamo trešnje.
Izlijemo u namazani pekač i pečemo na 180 stupnjeva 30 minuta da biskvit dobije lijepu boju.