Voćni biskvit sa skutom

Skuta se odlično slaže sa svježim voćem. S njom možete napraviti brojne ukusne slastice koje će sigurno poći za rukom i početnicima u kuhinji. Pokušajte s voćnim biskvitom sa skutom. Priprema je brza i jednostavna, a recept se nalazi na unutrašnjoj strani pasirane nemasne skute Linia.

Voćni biskvit sa skutom

Sastojci

  • 500 g pasirane nemasne skute Zelene Doline
  • 80 g maslaca Zelene Doline
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 150 g griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • korica bio limuna
  • 500 g trešanja bez koštica (umjesto trašanja možemo upotrijebiti i drugo svježe voće)

Priprema

Najprije razdvojimo žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke stučemo u čvrsti snijeg.

Žumanjke, maslac i šećer pjenasto umiješamo. Dodamo skutu, prašak za pecivo, griz i sitno naribanu koricu bio limuna. Umiješamo snijeg od bjelanjaka i na kraju dodamo trešnje.

Izlijemo u namazani pekač i pečemo na 180 stupnjeva 30 minuta da biskvit dobije lijepu boju.