Torta snova od jogurta sa svježim malinama

Jeste li se ikada pitali kakvog su okusa snovi? Kakve boje, kakvog mirisa? Možda imaju miris opojne vanilije i osvježavajućih malina. Možda su lagani kao lijepa misao ili pjenasti kao oblaci. Možda su kao fina torta snova od jogurta sa svježim malinama...

Torta snova od jogurta sa svježim malinama

Sastojci

Sastojci za biskvit

  • 3 jaja
  • 90 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 90 g brašna

Sastojci za nadjev

  • 250 g čvrstog jogurta s 3,2 % m.m. Zelene Doline
  • 300 g jogurta od vanilije Zelene Doline
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • sok polovice limuna
  • 6 listića želatine
  • 6 žlica ruma
  • 50 g statkog vrhnja Zelene Doline
  • marmelada
  • 400 g malina

Maline za dekoraciju.

Priprema

Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer približno 10 minuta miješamo električnim mikserom dok se smjesa stegne. Po pripremljenoj smjesi žlicom prosijemo brašno, pažljivo ga umiješamo metlicom i ulijemo u kalup. Kalup namažemo maslacem Zelene Doline, ali samo po dnu. Stranice kalupa ne mažemo tako da pjenasta smjesa za vrijeme pečenja lakše naraste. Pečemo 12 do 15 minuta. Pečeni biskvit ohladimo.

Za nadjev u posudi izmiješamo jogurte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i sokom od limuna. Slatko vrhnje čvrsto istučemo. Zagrijemo rum da skoro uzavre. Listiće želatine namočimo u hladnoj vodi, ocijedimo i rastopimo u vrućem rumu te umiješamo u jogurtovu smjesu. Na kraju umiješamo i tučeno vrhnje.

Ohlađeni biskvit bez skidanja stranica kalupa namažemo marmeladom, obložimo malinama i prelijemo jogurtovom kremom. Poravnamo i ostavimo u hladnjaku barem dva sata da se krema stisne. Skinemo stranice kalupa. Ukrasimo malinama.