Ravioli iz projekta Gostionica traži šefa
Sastojci
Sestojci za tjesto
- 75 g ostrog brašna
- 25 g heljdinog brašna
- 1 jaje
- 1 žutnjak
- 1 gram maslaca
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Sestojci za nadjev
- 30 g gomolja celera
- 30 g jabuka
- 100 g mliječnog namaza vrhnje Zelene Doline
- sol
- papar
- timijan
- korica limuna
Priprema
Sve sastojke umiješamo u tijesto. Tijesto mijesimo deset minuta da postane elastično i glatko. Oblikujemo ga u loptu i pokrijemo vlažnom krpom. Ostavimo ga da odstoji barem pola sata. Tijesto razdijelimo na tri dijela, razvaljamo ga na tanko na pobrašnjenoj površini i narežemo na kvadrate.
Celer ogulimo i narežemo na kocke, isto tako i jabuku. Celer popržimo, dodamo jabuku i ohladimo. Umiješamo mliječni namaz vrhnje Zelene Doline i začinimo.
Čajnom žličicom odmjerimo nadjev, položimo ga na jedan dio kvadrata, vodom navlažimo rubove i zatvorimo ih vilicom. Raviole kuhamo u slanoj vreloj vodi dok isplivaju na površinu.
Ideja za serviranje: raviole možemo poslužiti s popečenim pačjim prsima.