Mileram voćna torta
Pogled na živopisnu tržnicu u proljeće potiče kuharsku maštu. Iskoristite svježe sezonsko voće i uživajte u okusima koje pruža priroda. Za ovaj put nudimo vam recept koji smo nazvali Mileram voćna torta.
Sastojci
Sastojci za tijesto
- 250 g bijelog brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g maslaca Zelene Doline
- 1 jaje
Sastojci za nadjev
- 1/2 l mlijeka Zelene Doline
- 2 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g vrhnja Mileram Zelene Doline
- voće po izboru
- preljev za tortu
Priprema
Od sastojaka za tijesto zamijesimo prhko tijesto i ostavimo ga u hladnjaku 45 minuta. Pripremimo pekač tako da ga namažemo maslacem i pospemo brašnom. U pripremljen pekač rasporedimo tijesto po dnu i po stijenkama.
U mlijeku zakuhamo puding sa šećerom, maknemo s vatre i u još vrelo dodamo vrhnje Mileram. Smjesu izlijemo na pripremljeno tijesto u pekaču i po njemu rasporedimo voće. Vrste voća biramo po želji i vezano za sezonsku ponudu.
Pečemo 70 minuta u pećnici na 170 stupnjeva. Dobro ohladimo, najbolje preko noći. Ohlađeno prelijemo preljevom za tortu.