Fritule sa skutom

Radimo s pasiranom skutom Linia koja obogaćuje raznolikost slovenskog kulinarstva te predstavlja pravo osvježenje. S njom možete peći i malo drugačije fritule. Jednostavno i ukusno.

Fritule sa skutom

Sastojci

  • 200g pasirane skute Linia Zelene Doline
  • 2 žlice Milerama Zelene Doline
  • 200 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 jaja
  • ulje za praženje

Priprema

Brašno s praškom za pecivo prosijemo u zdjelu. Dodamo sve ostale sastojke i kuhačom dobro promiješamo. Tijesto treba odležati pola sata. Žličicom zahvatimo tijesto (ne punom žličicom), stavimo ga u vruće ulje i pržimo. Pržene fritule izvadimo cjedilom i stavimo na papirnati ubrus da se suvišna masnoća ocijedi.

Prije serviranja pospemo ih šećerom u prahu.