GALERIJA OKUSA

»Urbano i divlje, moderno i tradicionalno, lokalno i globalno« – sve to opisuje Galeriju okusa, restoran visokog kulinarstva koji kao prioritet ima atmosferu i zadovoljnog gosta. Na našoj stranici predstavljamo i nekoliko recepata za njihove izvorne kreacije koje uključuju proizvode Zelene Doline.

Miješanjem prirode, kulture i suvremenog lokalnog kulinarstva u Galeriji okusa stvaraju cjelokupan doživljaj kulinarskog turizma. Modernu interpretaciju tradicionalnog postižu lokalnim dobrotama, začinskim biljem i biljkama iz vlastitog vrta te globalnim kuharskim znanjem. Za pripremu njihovih jela naročito su važni lokalni sezonski sastojci, zato se odlično kombiniraju s proizvodima Zelene Doline.

Galeriju okusa možete posjetiti u baroknom dvorcu Novo Celje u Spodnjoj Savinjskoj dolini. U restoranu na tanjurima nalaze se isključivo slovenski sastojci, većina je lokalnih (ovisi o sezoni), a mnogo ih je chef pripremio sam – začinske soli, začinska ulja, sokovi od začinskog bilja, tjestenine, marmelade, umaci od začinskog bilja, kruh… Vlastiti proizvodi udruženi su pod robnom markom Lojz Lojz.