Mlijeko bez laktoze za bezbrižan početak dana

Mlijeko je bogat izvor bjelančevina, minerala i vitamina. No, nakon njegove konzumacije sve više ljudi ima probavne smetnje. Većinom je riječ o simptomima intolerancije na laktozu koja onemogućuje probavu mliječnog šećera. Zato preporučujemo trajno mlijeko Zelene Doline bez laktoze, u kojem mogu bezbrižno uživati i ljudi s osjetljivijom probavom.

mleko-brez-laktoze-naslovnica

Trajno mleko brez laktoze

Ljudi već tisućljećima piju mlijeko, bogat izvor bjelančevina, minerala i vitamina. Glavni izvor energije predstavlja mliječni šećer koji se naziva laktoza. Ona se sastoji od dva dijela: glukoze i galaktoze. Za apsorpciju u tijelo u crijevima se trebaju odvojiti, a za taj proces u crijevima brine se enzim laktaza.

Sve više ljudi danas se suočava s nedostatkom enzima laktaze, zbog čega se laktoza u crijevima ne razgrađuje. Posljedice se izražavaju kao problemi s napuhavanjem, grčevi, bol i proljev. Često se postavlja dijagnoza intolerancije na laktozu odnosno lošijeg probavljanja mliječnog šećera, laktoze.

Ali što jesti kad saznate da ste intolerantni na laktozu? Mlijeko kod intolerancije na laktozu ne treba nužno izbjegavati. Da biste izbjegli laktozu, ali ne i pozitivne značajke mlijeka, možete piti mlijeko bez laktoze, koje je pripremljeno tako da je laktoza u njemu već razgrađena.

U sve bogatijoj ponudi mliječnih proizvoda bez laktoze potrošač se može odlučiti za trajno mlijeko Zelene Doline s 3,5 % mliječne masti i bez laktoze koje mogu konzumirati i osobe s osjetljivijom probavom. Dodatnu prednost pred konkurencijom daje mu podrijetlo jer se otkupljuje isključivo na slovenskom otkupnom području i nosi oznaku „Bez GMO-a –proizvedeno bez genetski izmijenjenih organizama“. Dodanu vrijednost proizvodu daje praktična ambalaža koja na vrhu ima čep. On potrošaču olakšava otvaranje i zatvaranje ambalaže te rukovanje proizvodom. Tako se mlijeko brzo i jednostavno izlijeva u čašu, šalicu te upotrebljava u pripremi raznih kulinarskih majstorija.

Trajno mlijeko bez laktoze Zelene Doline za slovenskog potrošača predstavlja kvalitetan proizvod i istodobno učvršćuje prisutnost robne marke na tržištu. U bogatoj ponudi proizvoda Zelene Doline s oznakom „bez laktoze“ ubrajaju se i polutvrdi sirevi Gauda, Edamec, Trapist, Šmarski Rok, Dolinar i Dimar. Polutvrdim sirevima Zelene Doline dodatnu izvrsnost daje proizvodni proces, koji teče bez dodanih konzervansa, čak i onih koje zakon inače dopušta. Upravo su zato ponosni nositelji oznake „viša kvaliteta“. Bez brige ih možete, kao i mlijeko bez laktoze, uključiti u svoj jelovnik te ih staviti na komad svježeg kruha ili pripremiti pohani sir, a izvrsno se slažu i sa suhomesnatim proizvodima.